Söndag morgon, dagen efter dagen. Eller till och med dagen efter dagen dagen. En kopp kaffe, 10 grader varmt och jag samlar energi hemma i mitt älskade Flatenberg. Skall strax åka till min farmor som ännu håller ut 78 år gammal. Smedjebacken en bygd i förändring, idag mest en resa genom minnenas kvarter för en nostalgiker som jag. Igår var det den stor happeningen på stan med öltält, markna,drakbåtsrodd och visst var det trevligt. Träffade en massa människor på stan som man inte sett på länge men öltältet vet jag inte om det fyller nån funktion för mig längre. det har vart samma gäng de sista 4 åren jag vart där. Men vi backar bandet lite nu, Fredag så var det fika i stimmerbo vid giganternas gigant, Lompen(inte alkis Lompen) Jag, Carina Fredrik och lilla fröken Grahn hälsade på och jag kan konstatera några småsaker, Lompen är disträ för whiskyn står väl ännu på bänken där han ställde den när han skulle hämta mjölk och tji fick törstläpparna Larsson och Persson. Huset i Stimmerbo har tagit en form som jag inte kunnat drömma om och är fantastiskt vacker och ett av de charmigare kåkar jag vart in i bara karlfan kommer till avslut snart. Inför storken ankomst i juli hoppas jag verkligen att han sätter lite fart. Sen på kvällen blev det buttning helt appropå hemma vid persson/grahn, trevligt trevligt. Vi har även sett spärrballongen fru hedqvist som skulle ha briserat för några dagar sen eller som hon sa när herr hedqvist kom hem med en platta öl -vad ska du ha dom till varpå han svarar – det är ju fotboll imorrn varpå fru hedqvist åter säger -vad ska du ha dom till? hahaha ja jag håller med frun det är jävligt långt till bb när värkarna kommer och man dragit en butt(7 mil) I övrigt kan jag konstatera att HW gårdagens värd fixar vidare med sitt vackra hus, det finns många vackra hus härupp även om det iof finns jävligt många fula oxå. De flesta av våra vänners hus har det jag saknar mest, ett pannrum. Det är svårt att förklara men jag har en kärlek till pannrum. I smedjebacken har ju diskussionerna runt huspriserna tagit lite fart då de stigit upp till runt 800000 för en schysst barre. Jag kan bara konstatera att det man betalar är väl det man tycker det är värt. Annars skiter man i det.

Utan att någon nämnt några ord tror jag att storken är i antågande i flock till byn….

Folk kämpar mot tråkigheter här uppe oxå, keep up the good work säger jag bara

Jag åkte gotlandsbåten och fick inte ett enda utbrott på varken pensionärer eller barn, det var dock en bil utanför västerås som fick sig en välförtjänt ramsa

jag har krökat 2 dar i rad och är inte bakis

jag har bott ganska exakt 2/3 delar av mitt liv i smötchen men nu börjar komma bort från det

10 grader och regn, daxs att väcka frun……

Mr T