Gniiiiiiiiii metall mot metall och tåget gungar till vid perronge på Smedjebackens station. Dörren öppnas och 14 minus grader slår mig i ansiktet efter 8 timmar och 4 tågbytens färd från Karlskrona till byn. Morsan möter upp och vi tar oss hem till Flatenberg, Guldbyn platsen i världen där min släkt bott i 150 år men inte nu. Man kastar in smutstvätten , tar en bastu och ett par pilsner innan syrran skjutsar fram en på berget och ännu en episk förfest i källaren på bomvägen hos wetterskogs. Buttar, jäger, en sväng i på Hasses förbjudna rum sedan mot stan och grand, Bunkern. Fy rackarn va kul vi haft där ojojoj. Men hur som några tequila i baren, några bärs lite black jack och vid 24 är plånkan tom och man tar fram första hundring av två man lagt undan till taxi man får säkert dela med nån. 01 kommer den andra hundring framman får säkert skjuts eller slaggar hos nån. Nåväl jag konstatera att jag aldrig gått hem från Ludvika även om en taxichaffis förbarmade sig när pengarna var slut i Lernbo.

Lördagen var man lite bakis och hängde med polarna och söndag lunch var dezt dags att dra mot sthlm igen och nattåget till Karlskrona. Kan ännu hör Live med Throwing coppar i öronen när man rulla in mot sthlm central. Två guiness och ombord på natttåget i 6 bäddars kupe. Nåväl jag ålkte hem en gång i månaden och spenderade då typ 1 timme med morsan och farsan. Fan va taskigt men dags att fatta det nu

Stockholm Berga och sedan Karlskrona och HMS Stockholm den svenska flottan. Skarpa uppdrag, övning, vomering i världsklass och ett kamratskap som är svårt att förstå. Så himla fantastiskt kul var det. Varje gång jag passerar Karlskrona måste jag ner och se neonskylten i örlogshamnen.

Ikväll sitter jag med min fru, min katt och en öl vid brasan och ser på hockey. Barnen är ute och ett stillsamt liv är den nya tiden. Saknaden av sina barn och omställningen när de flyttade trodde jag aldrig i min vildaste fantasi skulle bli så stor.

Nåväl nyss fyllda 48 så känner jag mig ändå nyfiken på framtiden

/MR T