76 årig revolver man skjuter hyresvärden i ryggen med 3 skott efter hyrestvist, välkommen till storstan, eller vänta nu det var 800 meter bort från mitt hus på Själsö. obehagligt men i och för sig är det inte så ofta vi ser hela gotlands räddningsfordon på plats på Själsö. Ni som inte vet så himla mycket om detta följer en saxad grej ur tidningen

“I förra veckan kontaktades redaktionen av Torbjörn Axelman. Han ville berätta om konflikten med Brucebostiftelsen och dess ordförande. På villkoret att vi inte skrev om saken. “Det är inte läge ännu”, menade Axelman, som ville hinna kontakta riksmedier innan konflikten fick publicitet.
Ett sådant villkor är problematiskt för en tidningsredaktion. Vår uppgift är att förmedla nyheter när det är aktuellt och relevant. Vi ska inte låta oss styras av utomståendes villkor, oavsett om de kommer från politiker eller privatpersoner.
Trots detta skickade vi ut en reporter till Brucebo i fredags. Vi fann dock att det var lämpligt att vänta med publicering till tisdagens tidning, eftersom det var på måndagen tömningen av huset skulle inledas.

I går vid lunch fanns vi därför på nytt på plats, med fotograf och en reporter. Där intervjuade de både Torbjörn Axelman och Brucebostiftelsens representanter. Torbjörn Axelman ville dock fortfarande att vi skulle vänta med att skriva om konflikten.
Tillbaka på redaktionen fattas dock beslutet att ändå rapportera. Då ringer telefonen. Det är Torbjörn Axelman. “Nu kan ni skriva. Nu har vi gjort upp.”
Strax därefter hör vi de första sirenerna.

Gotlands allehanda 2 december 2008

Welcome to Chicago

Mr T