Efter 4 dagars dalabonanza där vädret inte bjöd på mycket till aktivitet utan vi fick hålla oss inomhus, åka en sväng med bilen och fördriva tid helt enkelt. En resa då jag gavs tid att vara på platser jag inte vart på många år, att minnas de personer jag inte trodde jag kom ihåg, komma ihåg de händelser som man inte trodde hänt. Hur skulle jag t.ex kunna minnas festen på kornäsgården och när Elin backade in i björken hemma vid Forza om jag inte fått åka 40 förbi Lindvallen. Höra Kaplas svordomar eka bland björkarna, minnas inomhus träningarna på Hälsingeskolan, festerna på elevhemmet i Haraldsbo. Pizzorna som hämtats på golden, förfesterna i lonelyness och bägarna på Nivou/Garbo, shoppen och elevhemmet på Lustigknopp. Minnen som kommer till en med ett litet garv men samtidigt den känsla att fan detta blev jag klar med. Jag stängde Falun och gick vidare men det var 3 roliga år. Många människor som jag fick ynnesten att få känna.

Smedjebacken däremot ger mig inte den känslan att jag är klar, något ligger och gnager. Långsamt gnager det och jag vet inte kanske är det så att vrålet från hembygden alltid gnager. Tummen går inte att sätta på det men boken är öppen och troligen inte läst från pärm till pärm då jag inte kan stänga den.

Däremot måste jag stänga pärmen om mitt liv i osundhet. 38 år och värden som en 20 åring. Tyvärr tar nog det slut ganska snart och med det arv jag med största sannolikhet har i min kropp är det dags att sätta punkt. Diabetes och hjärt/kärl sjukdomarna haglar som tallkottar ikring mig i en höststorm. Jag har sagt och lovat så många gånger förr men nu är vi vid vägs ände jag och liemannen. Antingen vandrar vi tillsammans och ser hur långt vi kommer eller så skiljs våra vägar för att mötas igen om massor med år. Jag väljer den senare vägen, jag väljer ålderdom och att få se mina barn blir gamla. Jag väljer att göra mitt bästa för att kroppen skall bära mig så långt som möjligt. Jag väljer att göra det så barnsligt enkla men ändock så svåra att gå ner i vikt och äta rätt.

Vi ses på andra sidan.

/Tenny