Oj en söndag till. Härlig helg med en trevlig middag igår tyvärr vart det ett snabbt slut men lärdommen är att nästa gång jag börjar plocka av bordet från det som inte används skall jag kommunicera det med gästerna att jag bara skall plocka av och inte skickar signaler att de ska åka hem. En riktigt härlig grillning var det, gött väder och en härlig 12 årig Macallan i glaset med lysande sol och en bubblande Althin satte stämningen på topp.

Annars kan man en söndag som denna när hantverkeriet inte går riktigt spikrakt för att skjuta av en ordvits tvivla på sina kunskaper. Jag är en enkel man från Smedjebacken med en grov attityd men ett hyfsat stort hjärta inombords som inte har hundratals med poäng från högskolan bakom mig. Men jag sätter mig i sådana lägen och tänker tillbaka på vad jag faktiskt gjort. Ja vad har man gjort men jag är 38 år och från att börjat med slaggskottning på bruket, via radar/elgivningssystem lagning i flottan, till att idag sköta underhåll på V18 dieslar,ångturbiner, gasturbiner, fast bränslepannor, elpannor och oljepannor så kanske man inte är helt dum i huvudet man kan faktiskt också bara ha en dålig dag.

Apropå dåliga dagar har farsan en dålig spiral där felen avlöser varandra men nu känns det som det äntligen skall vända, jag kan bara konstatera att det är förbannat långt från Gotland till Smedjebacken om man bara vill åka en sväng över en dag. Morsan bär ett tungt lass utan att man kan avlasta. Sådant är jobbigare än man kan tro eller så börjar man bli gammal och blödig men vem vet. TutTut loket drar på och loket heter Livet!

Mr T