Igår sprds ett inlägg på fejjan skrivet av “min” präst Martina Vollbo. En härlig person som jag stött på i kyrkan och nästan varje dag i skolan då jag hämtade mina barn. Det handlade om att i korta drag hur enkelt det är att lämna kyrkan utan egentlig eftertanke vad kyrkan egentligen gör och det i slutet kan bli ett hot mot verksamheten om pengar och engagemang tar slut
Jag är medlem i kyrkan och det kostar mig över 1000 kronor i månaden, för det får jag tillgänglighet till krisstöd , gifta mig i kyrkan, låta mina barn konfirmeras, tilllgänglighet till andlig verksamhet. Begravning löses via en specifik avgift. Denna tillgång har även icke medlemmar för kyrkan är öppen för alla. Ungefär som många lämnar facket och inga företag orkar behandla dem som skit utan de får hänga med på de betalande medlemmarnas villkor iaf.

Här börjar dilemmat komma, jag är med i kyrkan för jag tycker deras verksamhet är viktig, jag är med i sjöräddningen för att jag tycker deras verksamhet är viktig, barncancerfonden, fredsbaskrarna, facket och några organisationer till för JAG tycker verksamheten är VIKTIG.

I energi branschen där jag jobbar möter vi ofta på motstånd att vi är dyra och vinster för höga, tyvärr verkar ingen tycka det är viktigt med energi men det är ok. Vi försöker dock göra oss så prisvärda som möjligt då vi måste leva upp till våra ställda krav både leveransmässigt och ekonomiskt från våra ägare och kunder.

Fredsbaskrarna är bara till för medlemmar

Sjöräddning hämtar medlemmar gratis övriga får en faktura

Det är här som jag närmare mig pudelns kärna, vad får jag av Svenska kyrkan för mitt medlemskap som ingen icke medlem får. Vad gör det exklusivt att betala15000 om året i medlemsavgift när alla icke medlemmar även får det gratis.
Vad gör det prisvärt att vara med om man inte är troende

Jag är med för jag tycker kyrkans verksamhet för ungdomar är så himla bra och viktig, samt tillgänglighet vid större katastrofer och eftertanke. Det har dock alla icke medlemmar också rätt till

Kyrkan levererade 2013 ett vinstresultat på 1,3 miljader kronor, har inte hittat något fräschare än det, är månne kanske medlemsavgiften för hög?
Kanske fler stannade kvar om den var mer skälig för något ganska få medlemmar trots allt inte utnyttjar men ändock tycker är viktigt.

En frågor som jag tycker kyrkan skall ställa sig är
Vad förväntar sig en medlem?
Är avgiften rimlig?

Jag har inget medlemsnummer annars så hade jag skrivit det här

Medlem XX i svenska Kyrkan

Mr T