Detta var i många år den första meningen i regelboken. Ishockey, denna enkla sport där man sitter 20 pers i ett omklädningsrum under en timme för att byta om, sedan när det roliga är slut får man åka ut i rinken och spela, wow.

Jag var en medioker spelare som inte hade huvud för att träna tillräckligt hårt, en hyfsad domare och en lättsam tränare men det viktigaste jag var med , delaktig och fick även skapa möjligheten för andra att vara delaktiga känna kärleken till sporten

Med snart nästan 40 år inom hockeyn så finns det så många minnen och roliga upplevelser, när vi åkte Dalarna runt som Granlunds gubbar och såg på Slagskottet på väg till varje match, hatade i alla ishallar i Dalarna men kul hade vi

Hemma i Dalarna var det mycket hockey tack vare farsan var den han var i domarkretsarna. Jag kom snabbt in i dömning också mycket tack vare Hans-Erik “Pruppen” Andersson eller “bulldoktorn” som han hette hemma i Flatenberg. “Pruppen” levde inte by the book och kunde vart en domare i elitserien i många år men han gick sina egna vägar och gilla inte etablisemanget. Efter att kanske fått en pilsner för mycket så kom det en potatis flygande på legendaren Ove Dahlberg under en middag och “Pruppen” sadlade om. Sista gången jag träffade “pruppen” var på en speedway match på Galgberget när han var lagledare för Masarna. Nu är han sedan flera år borta och jag minns det som igår när jag fick besked om hans bortgång. Du fattas mig”Pruppen”

Viktigt för mig är ofta att ungdomslagen inte blandas ihop med seniorlagen ekonomiskt, injobbade pengar till ungdomslagen skall inte finansiera en halvdålig slovak i ett ett division 1 lag, det är viktigt. Det var viktigt för farsan också och något vi båda vart noga med. Alla jippomatcher jag dömt har jag alltid tagit arvode och skänkt till ungdomsverksamheten i föreningen, viktigt statement för mig. Alla undrar varför jag som leksing spelar golf i en Björklöven beanie, det är enkelt. När jag var i Umeå på match så var det bara försäljningen av beanien som gick till ungdomsverksamheten och jag är lite smyg “lövare”

Jag kan ju skriva om hockey utan att hamna på hagvallen, uterinken i Morgårdshammar där det på 60 talet spelades hockey i högsta ligan och jag själv tog mina första stapplande skär. En världmästare har fostrat på rinken i form av Mats Kilström även ett svenskt rekord är satt på rinken. Morgårn B mot Larsbo 72-1. Klassiskt resultat

Anars minns jag mycket kring åren i Leksand när farsan dömde som mest och jag minns en spelare, kanske den största doldisen i Leksand men en sån otrolig hockey spelare. Per- Olof Carlsson aldrig en dålig match

Under 2016 fick jag även möjligheten att få åka till New York och bänk mig i Madison Square Garden, när man presenterar Henke som kvällen målvakt är kanske det mäktigaste jag upplevt i en hockeyarena, WOW

Nåväl ännu är inte karriären slut utan vi kämpar på de söndagar som kroppen tillåter mig är jag med på veteranträningarna, fortfarande så otroligt roligt. Minns när vi kom igång med det för drygt 11 år sedan och vi skulle till Västerås på cup. Jag var bara 33 och inte veteran (35 är åldern). det fixar vi säger Peter Jacobsson och ringer upp VIK, oldtimers. -Hej det är Peter Jacobsson, vi har en kille som är 33 överviktigt och ganska kass på hockey det är inga problem va? Både jag och trunken var med till Västerås. Året senare vinner vi turnering både på banketten och på isen efter att ha spöat Leksand/Brynäs i finalen, en mycket roligt minne. Det finns många fantastiska minnen från de turneringarna som man kan ta fram och skratta åt

Förutom lite veteranhockey så surfar jag på gamla hockeybilder som finns digitalt. Min absoluta favoritbild är faktiskt på en svensk domare och världens bästa spelare. När SVT gjorde 3 timmars dokumentär om att sverige haft pionjärer i ishockey nämndes inte ett ord om domarna som dömt otaliga matcher mellan canada-sovjet, finaler i OS VM Canada cup. Bilden nedan är från Canada Cup 81 och finalen. I källaren i Flatenberg ligger en puck från turneringen, tack Daggen

Det lag som gjort flest mål efter 60 minuters spela skall utses till vinnare

/Mr T