Jaha!

Igår var det julbord i det svullnande magarnas teckan men det kunde lika gärna ha vart en dassig midsommar med tanke på vädret. Men alla experter till trots om våra växthus effelter måste jag ändå påpeka att vi hade den varmaste december dagen på gotland i veckan sedan 1879, hade växthus effekt då oxå???

Självklart spelar vårt leverbe in men vi har data sedan 1850 och jag tycker inte att man ska dra för stora växlar av det lilla. Då det gäller utsläppen pratas det mycket om bilar och bilkörning men det är fakta att det “brinnande berget” i australien som brunnit i 1000 år släpper ut lika mycket som USAs bilpark varje dag, värt att begrunda.

Ändock måste vi tänka oss för, se bara på mig som investerade i en Dakota istället för bil till jobbet jag känner mig som en vägbrytare. Malten till det bruna guldet inför julen har levereats och nu blir det spännande på fredag att se vad det kan bli av det.

Imorrn skall jag ta fram gräsklipparen igen, klippning på malindagen nå´t att minnas.’

Sov gott mina vänner!

T