För att citera en känd visförfattare ”det började som en skakning på nedre däck” och slutade med knaster från knäckebröds smulorna efter finalen. Men vi har redan bjudit er på lite info men här kommer den total sammanställningen.

Roma IF Oldtimers – Västerås 3-2

Roma IF Oldtimers – Nyköping 5-2

Roma IF Oldtimers – Hockeysverige 1-0 (banketten)

Roma IF Oldtimers – Leksand 7-4 (final)

Matchrapport från VIK och Nyköping se tidigare inlägg

Roma IF Oldtimers – Hockeysverige 1-0

I god tradition så hade vi sett till att tjuvträna lite inför banketten redan på fredagen och kände oss otroligt heta. Själv laddar jag alltid stenhårt för banketten eftersom nattsudd inte är min grej. Vi lärde av fjolårets misstag och vilade lite på rummet innan det bar av till Pitchers för lite ishockey. Tyvärr var ju bullen skadad så man fick uppleva första perioden ensam. Väl på plats lades strategin upp även om vi var lite oroliga för coach då han hela tiden trodde Brynäs skulle hålla 1-0 mot FBK vilket ju visade vissa tecken på syrebrist. Well well det löste sig och vi kom lagom uppvärmda till rummet för lite streching på den romerska avdelningen, förestånden av kjelle och PJ D.Y

Väl på banketten blev det en kortare påvärmning innan vi intog ”vita havet” på Statt i Västerås. 15 starka enheter från Roma slöt upp. Det var b.la lite lotteri och underhållning. När det drog ihop skulle det avgöra i en duell av underhållning mellan de främsta aktörerna på banketten och faktiskt, ja jag kände mig segerviss när jag äntrade scenen. Äntligen var det en del som jag också var bra på under turneringen. Med mycket god hjälp av min oväntade sidekick Sivert så kördes motståndet över. Så här i efterhand kan man konstatera att om resultat av finalen blivit annorlunda kanske jag inte kunnat åkt till leksand på ett tag………….

Som fotnot kan jag nämna till Leksingen som försökte få två av våra mer rutinerade spelare utanför banan ur spel genom att bjussa på whiskey vill jag bara säga att du hade nog haft mer nytta av pengarna om du kastat dem från leksandsbron……

Roma IF Oldtimers – Leksand 7-4 (4-4)

Det började med pang pang pang och 3-0 till Leksand. Det var dock den startsträcka vi behövde innan vi fått blod i benen. Sen började Roma röra på sig härförda av Peter ”Björnramen” Jakobsson D.Ä och Janne ”skottväggen” Olsson, vi kan ju snacka uppoffrande spel av världsklass. Väl med grundkuggarna igång i maskineriet så spreds sig energin, Ante Loob likt en antilop på vänsterkanten med sitt luriga passningsspel, Ola och Gurra i mitten med 360 graders vidvinkel, våra tre torpeder Tenny, Fredrik och Tore, skridskogenierna Janne ”Oggi” Ivarsson och J.Andersson, överalltarn både på och utanför plan PJ D.Y, Öhman med sina härliga checkningar , Owe med sitt frenetiska coachande, sist och faktiskt minst Kjelle med Kobran.

När vi hade fått upp ångan körde vi likt ett ånglok med 30 bars tryck rakt över spisbrödskavlarna från Leksand.

Tjop tjop tjop ett par snabba i nättaket och bucklan var hemma!

Mr T

Våra käre Captain Göran “Gurra” Pihl med Bucklan