Det är galor och tacktalens tid, själv har jag inte hållit något tacktal sedan förnedringen av leksand i västerås och det höll jag innan matchen och när jag fick mottaga den gula ledar tröjan för festen the polen party i Pécs.

Jag är 36 år gammal, 2 barns far, väger 111.6 kilo och har ett halvbas jobb på GEAB, jag vill tacka följande för att jag sitter här framför datorn på Själsö ikväll.

Självklart vill jag börja med att backa bandet till den 17 januari 1976, 27 grader kallt och farsan släpper av morsan vid BB i Falun för att åka till Lugnet och döma en hockeymatch innan det är dags för mig att titta ut. En välmående gosse i form av mig själv tittar ut och jag vill tacka mor och far för att jag fick en ärlig chans i livet med en bra uppväxt med kloka värderingar.(sen fick jag ju farsan, se alla ishallar i mellansverige oxå)

Jag vill i samband med min uppväxt tacka Kurt och Inger Brandt, för alla fina minnen och alla Haiwa jag druckit med nybakade bullar på er altan på kyrkogatan. Ingemar och Britt Melin för alla turer med båten, resor till Pjantbo och alla Valborgsmässo eldar. Gunbritt och Inge Karlsson för alla otaliga timmar jag tillbringat i ert hem och möts av ett varmt mottagande i all tid.

Tack Pälle och Mange, glömmer vi nånsin alla gathockey matcher i det dassiga skenet från gatlyktan?

Jag vill även tacka flera av mina ledare inom idrotten som satt djupa spår inom mig, Janne Granlund, Johnny Finnström, Ronny Ryden, Alf Bjurling, Pruppen(sov gott) Lars Boström och Peter andersson. Tack för ert ledarskap och inspiration i min ungdom.

Det är även många de lärare som satt sina spår men jag väljer att nämna tre, Mauritz Bropeters(SO), Göran Johansson(Matematik) och Sven-Olov Vestling. Särskilt tack till Sven-Olof, utan dina berättelser om Kongo hade jag aldrig kommit på FN tjänst.

I Smedjebacken finns det tusentals som bör ha sitt beröm för våra ungdoms år men jag jag behärskar mig och säger – Lars,Agneta,Torbjörn och Anna-Greta jag applåderar er, tack tusen tack.

Min älskade syster, tack för alla pokerkväller vi fick ha på malmen, utan dem hade vi gjort nåt annat.

Grabbarna därhemma i byn(FBBK RULES), kommentarer överflödiga.tack!

Tack alla i Falu HC och Korsnäs för tre fina år i Falun, och alla ni andra som var med på den resan då Tenny J Larsson gjorde Falun till en lugnare plats i lonelyness.

Tack alla domarkollegor, HåGe, Ellingsson och Winter framför allt.

Stefan Glans och den kungliga flottan. Utan Stefan hade jag inte gjort det jag gör idag, tack för ett förtroende utöver det vanliga

Alla Fredsbevarare på post för freden!

Jan Ivarsson, tack för ditt mottagande på öjn, utan dig hade man kanske inte blivit så långvarig.(nu får du säkert stryk på krogen)

Min familj, min älskade fru och mina barn. Tack för att ni gör min vardag med mig.

Mina forna kollegor vid försvaret och mina nuvarande, tack för alla skratt vi har ,haft och skall ha.(även Magnus Klys för en underbar tid på tidningen)

Mina grannar och vänner för att ni gör Gotland/Själsö till en underbar plats att leva på.

Störst av allt Mamma och Pappa, jag älskar er.

/MR T