Imorgon bara sov sov sov, imorgon har vi sommarlov! Sånger ekar i 1-3ans klassrum när Karin K sitter bakom pianot och vi sjunger med till de stenciler vi vevat fram på stencilerings apparaten. 30 kopior och sedan var det dax att fylla i mer sprit. Livet var enkelt och en fullkomlig idyll. När man kom ut från Backby skola och njöt i fulla drag av försommaren som verkade mer än lovligt ljuvlig. Allt var så fullkomligt oplanerat, vi cyklade runt coh badade, en sväng på sjön, lite fiske i skogen, lek i gungparken, fotboll och milkshake på Brandts. Jag har milkshake mixern uppe i förrådet, tack Anders för att jag fick köpa en stor del av mina barndoms minnen. Kvällsdoppen ute vid hälla med hela kvarteret där vi glatt näckade oss för 1940 tåget i vissheten att man aldrig skulle se dem igen. 25 meter simning ut till stenen och tillbaks, blå lera krig och allt annat kul som vi sysslade med. Tack Sverige, mor och far samt kvarteret i Flatenberg som gjorde detta möjligt för oss, sommarlov från dag 1 till den sista, med ett break av 3 veckor med sommar hos mormor i Havdhem, så underbart.

Idag går det ut på att dela semestern för att barnen inte skall behöva vara på fritids så mycket, folk som lämnar sina barn på dagis 15 timmar för de mår så bra av att leka där under sommaren. Undrar om mina barn kommer minnas somrarna som åhh va skönt 4 veckor jag slapp vara på fritids? Nu klarar vi stora delar av det tack vare moffen, farmor och farfar ,niclas och stor hjälp av vänner på Själsö som kollektivar på hamnen där ungarna är mest.

Vart är vi på väg, vem har gett oss tillstånd att förvägra våra barn underbara barndomssomrar?

Karin Karlsson har för den delen spelat klart sedan något år och var en förträfflig lärare, sov gott Karin.

Mr T