Ahhhhhh en kopp kaffe, nybryggt klockan 06:40 på kontoret. Det enda som hörs från fika rummet är perras prasslande när han vänder blad i tidningen. Snartramlar de andra in, på sekunden smma tid var dag och den stora begivenheten varje dag är vem på tv4 som presenterar vädret. Du vi inte har några kvinnor på avdelningen står inte Tobias lilja högst i kurs. Det är faschinerande med en grupp om 10 personer som har samma rutin var dag och man kan ställa klockan därefter. Men just denna dag kommer translast för körningavoljaklockan 07 och eftersom jag är den enda spm fått i mig kaffet drar jag på mig jackan och går ut till oljelastningen. I samma ögonblick som vi kopplat bilen och gått igång blir det så där härligt tyst eller för oss i branschen hemskt tyst när strömmen går. När strömmen går på min arbetsplats innebär det med 99% säkerhet att hela ön är strömlös. Är det då som denna fredag 8 minusoch alla värmeproduktion går fullt vet man att det blir en jävligt lång och tuff dag. Jag tror jag varvar ner än. Att båtpriserna till fastlandet är alldelse för dyra(vilket de är) så har hela samhället här nere gått bananas och alla är inblandade i kampen för rättvisa. Att Svenska kraftnät slirar lite på den utlovade nya länken till ön bekymmrar inte så många, det borde det göra.

I skrivande stund sitter jag i mitt hörn i whiskeyfotöljen och ser brasan brinna och min underbara hustru julstöka i sin smurfdress i köket. Som en äkta mansgris med en Caol Ila Moch i glaset och en julbrygd från wisby bryggeri låter jag mörket falla och för gotlänningar mätt den arktiska kylan (-5) omsluta oss.

Från en lugn och vacker plats i världen ber jag er att tänka på dem som inte har det så bra eller jobbar i våra trupper utomlads för en bättre värld (www.fredsbaskrarna.se). Skänk en HM topp(100:-)

God jul till er alla ochkom ihåg, störst av allt är kärleken!

Mr T