Min fru pratar ofta om stjärnögon, det är den gnista alla barn i förskoleålder har som bara barn kan ha. Ögon som bara utsrålar ren glädje och lycka, tyvärr lyckas vi vuxna effektivt ta bort det på alla barn efter några år men ni som har det kvar, försöka att vårda det.

Sommaren står för dörren och alldeles strax midsommar helgen. Den helg som nog all tid varit den absolut roligaste festligheten oavsett ålder för mig. Från firandet på Melinarnas båt, firandet hemma i Flatenberg och alla kvällar i parken till det underbara firande vi har idag hemma på Själsö. Att få gå upp och sitta och mysa lite i hörnet, se hustrun ha sitt normala “snartdörjagavalltjagskallhakommaihågatthamedmiganfall” medans man i lugn och ro gjort klart allt dagen innan. sedan den sedvanliga midsommarlunchen vid poolen och silltårtan, denna underbara tårta som gör livet värt att leva.En snaps och några glas dricke och sen iväg till hamnen för dans och ljugning innan vi landar på terassen och tänder upp grillen. Ungefär så bra det kan bli.

Men åter till sommaren, förut en underbar tom tid då man med grabbarna gjorde vad som föll en in, idag är det nästan på gränsen till otroligt hur mycket man kan planera upp i förväg. Nästa år blir det den tomma kalenderns sommar med risk för att man sitter själv varjekväll men det kan jag ta……

/Mr T