Otäcka vindar blåser genom Europa, Ryssland och U.S.A rustar för krig i mellan östern som kan dra oss in i den djupast kris vi upplevt på många år. En ny fiende IS som inte finns som land utan organisation skall attackeras vilket till synes hopplöst.

Jag vill dock vända hem , hem till min barndom och mitt älskade Smedjebacken.
En plats där jag växte upp i ett lyckligt arbetarhem med mycket kärlek och stort förtroende.
I denna lilla by satt man och lyssnade på min farmors generation som alltid ondgjorde sig över finnjävlarna som kommit på 50/60 talet för att arbeta inom industrin i Sverige.
De fick bosätta sig utanför samhället till en början innan de växte in i samhället och när jag växte upp fanns det många barn med finskklingande namn men inget vi reflekterade över.
I slutet på 70 talet rasade Italienare, Spanjorer och Jugoslaver in i Sverige för att arbeta. -Jävla spaggar gick generationen över oss och gnisslade. Sedan var det stabilt på “nysvenskar” till balkan kriget bröt ut och vi hade samma flyktingströmmar som idag in i landet.
I början på 90 talet fattades det fantastiskt kloka beslutet att placera 1400 i Smedjebacken, en bruksort med 7500 invånare i tätorten.
Det gick så där och mer info kan fås om man ser på “jag är inte rasist men” på youtube som satte byn på kartan.
Nu välts allt på ända igen, i lilla älskade Sverige kommer mer människor än vi kan hjälpa, så många att det t.o.m är utanför myndigheternas kontroll. Vi drar ett större lass än vi klarar och har även signalerat det till övriga Europa,
-Hallå vi orkar inte mer nu!
Jag är ändå som medborgare otroligt stolt över vårt lands insats och jag hoppas personalen på migrations verket nomineras till Nobels fredspris.

Vart vill jag komma, vart är jag på väg?
Ja jag vill börja med att deklarera att demokrati innebär att man får uttrycka sina åsikter fritt i ett land där uttrycksfriheten skydda av polis och militär och vi väljer vart 4e år vem vi tycker snackat bäst.
M.a.o SD, Moderater , vänster, aikare, brynäsare alla har samma rätt att uttrycka sin åsikt.
Jag vill meddela att för mig är varje människas rätt att existera och uttrycka sina åsikter så självklar oavsett kön, etnisk bakgrund, sexuell läggning etc etc att t.ex happenings som pride framstår som ett jävla trams.
Det är väl självklart man får vara olika, tycka olika men man måste också få tycka att det är konstigt med olika.

Ikväll innan jag somnar kommer jag tänka på alla de som bor i temporära bostäder i Sverige i väntan på att deras länder skall bli en demokrati utan krig och terror så de kan vända hem till sitt älskade “Smedjebacken” vart det än ligger.

Mr T