Heltplötsligt minns man, det kommer tillbaka som en blixt från klar himmel. Själv tror jag man påverkas av miljön ganska kraftigt. Under julhelgen rörde jag mig nere kring hyttan till fots och sedan hände det, igår kom en sån kraftig minnesförnimmelse så jag nästan kunde ta på den.
Den tog mig tillbaka till året 1994, ett år som många kommer ihåg tack vara den otroliga sommaren och Sveriges brons i USA. Sommar 95 var ännu värre men det kommer ingen ihåg, men vad var det då som kom tillbaka? ja hela situationen. Morsan och farsan på Gotland och jag själv hemma i byn och jobbade. Klockan ringer 0530 och man går upp och äter innan man travar ner till verket. 0545 och man går i endast shorts och birkenstocktofflor. När man passerar hyttan och ut på järnvägen för att gena in vid tåggrinden ser värmesträlningen från slipers och järnvägsspår redan stiga mot himlen. Denna otroliga sommar när ribo röd gjorde comeback, gladtjärn stod på toppen av sin era och men körde en gul rallyopel med Clarion bandare och i den offspring med cd smasch på chrome band. Jobbade ständig förmiddag till 1415 sen ut ur den ohyggligt varma industrifastigheten , in i opeln och ut till gladtjärn för ett dopp med grabbarna. Det enkla livet, dåtiden den i minnet så romantiserade tid som aldrig kommer igen. Mern vad gör det, så här 22 år senare skapar man ju nya minnen……

Mr T