Det börjar med en röd balja i plast fylld med kallt vatten och Åbro öl. En julhelg långt från mitt hemma men ändock hemma. I den vita stenkåken bredvid Havdehemstvätten började det, bastandet. I hela mitt liv har den legat där , tryggheten i ett varmt fuktigt rum tillsammans med nakna människor. Vi hade en hemma i huset, huset som Arvid byggde och morsan och farsan köpte 75 för 95000. Det första Gert Erik Larsson gjorde var att bygga en bastu. En bastu jag funderat mycket över livet i, haft djupa diskussioner med Lassis tillsammans med Springsteen bandet, festat i, njutit i, haft som en tillflykt i livet från allt det onda och elaka som jagar mig. Tryggheten lugnet som jag finner i bastun finner jag ingen annanstans. Jag har bastat på otaliga ställen med många olika minnen. Badhuset i Ludvika med farsan på fredagarna då vi var och bada i simhallen medans morsan städa . Sedan har det rullat på, bastu i pjantbo med isdopp, berga örlogskolor, karlskrona, gotska sandön, själsö, åre, sälen, falun, Smedjebakcen, Bosnien, Makedonien, Ungern ett hundratal är dem som jag suttit i och svettats. Den har blivit en trygghet och jag älskar den. Bastun min fasta punkt i livet och tankehydda