Posttågen nattetid från norrland till Stockholm är sedan några år nerlagda men det hindrar ju inte att man gör det själv. Ikväll är vi tillbaka till Falun, järnet och 3 år i mitt liv som jag aldrig får tillbaka men alltid kommer minnas med glädje. Hockey, Fotboll och rockn roll. 19 spänn för en stor stark på Garbos eller varför inte en sväng på Shoppen eller oscars. På måndag kvällarna var det bio, halva priset tur det för forest gump fick jag se om, var så pissnödig på slutet så jag minns inte hur den sluta. Det fanns alltid en skvätt brännvin att få tag på eller ett par pilsner sedan var vi tydligen tvungna att vara i skolan ibland också. Så här 25 år senare är nog det mesta glömt i Falun hoppas jag.

Knäpper upp en burk Eriksberg, den torra maltsmaken påminner mig om PB som vi bälga i oss på moppefesterna i byn. En zip till och jag är i Söderbärkeparken, Arvingarna spelar upp i den ljuva ljusa sommarnatten och inget kan stoppa oss från att likt odödliga erövra världen, minns ni. Det är som igår. En grogg i ruffen på en båt och målade stämplar. En gång plåtade jag SvenneRubins där åt DalaDemokraten, kommer inte ihåg spelning men filmrullen var lut så jag skicka in den och bilder i tidningen på måndagen. Larsson levererar. I samma tidsera var Gladtjärn glödhet och sommaren 94,95 när riboröd kom tillbaka var kanske helt magiska, wow.

95 oktober enkel biljett till Berga Örlogskolor och 15 månader i Kungliga flottan, kanske den tid som färgat mig mest i livet. Blås klart skepp och slå åtta glas 14 grabbar och 14 officerare på en dödsmaskin i 28 knop. Ojoj påhopp som, “Larsson sover i Japan mässen” “Larsson är bakis” well well det fåman ta. 005 Larsson lämnade flottan med vitsorden 10-9-9, svårslaget. FF DA, – Maskin samtliga framåt tio!!!

Passerar inte Ungern denna kväll men hamnar i Makedonien. Det gör jag alltid när jag lyssnar på Lou Reed med Perfect day.Detta otroligt vackra land i utkanten av kriget, 50 man i ett partytält med 2000 brunfläckiga paddor som parar sig i diket bakom, kvääääääääääck, kväääääck ingen sömn på 2 veckor. TUUUUUUT-TUUUUUUUUT the postman always rings twice, posten är sorterad och all verksamhet upphör , alla rusar till bingen. De dagar posten uteblev var en tung dag. Oftast var de väldoftande brev från Gotland

Denna kväll slutar dock på Grand hotell Elektra i Ludvika och entren till bunkern. En susig juldag med en skvätt brännvin innanför västen blev det tumult i entren. Efter att väntat i 20 minuter och tröttnat på sopan i dörrn som petade bort oss med ett kvastskaft förklara jag att om du petar mig i magen en gång till klappar jag till dig. Dumfan öppnar dörren och petar mig i magen igen, så snabbt har jag aldrig kommit in med det är jävligt obekvämt med två vakter på ryggen.

Nu ser vi framåt och de nya minnen vi skall skapa, i helgen så skall vi nog kunna spöa Enköping i hockeyn och så har min härliga fru kommit in på utbildning så här mitt i livet. Grymt Carina

The fight for heat and power never sleeps

/Mr T