Länge var första meningen i regelboken “Ishockey skall spelas på en yta av is benämnd banan”. 1800 kvm fruset vatten med några enkla linjer, 2 målburar och 15 aktörer på isen, så enkelt, så vackert , så jävla underbart. Det börjar på Hagvallen i en vit tröja med ett stort B på bröstet, Backbyns IF vars hemmaarena skraggvallen sedan flera år är tagen ur bruk. På Hagvallen där man köpte glögg i den lilla kurren ihörnet och fick lägga i snö så den kyldes ner till drickbart. Här spelades under några säsonger ishockey i högsta ligan på 60 talet och rekordet i målrikaste matchen är satt här när Morgårdshammar B slår Larsbo med 72-1. Där togs de första skären under Inge Karlsson ledning och kärleken är omedelbar och brutal. Phuu långa skär, jag glider fram och betraktar isen, sargen , taket. Fredrik kör med tjejerna i andra Zonen och tankarna flyger bort, allt detta som det gett mig dessa 1800 kvm av fruset vatten. Matcherna i Leksand när farsan ännu dömde, bollibompa med SpolJansson, fix i Leksands omklädningsrum med Harry Persson, hämta biljetter hos Inga på kansliet. Isstadion templet för ishockeyns gladiatorer i Dalarna. Alla timmar i buss, i Fundiahallen med Granlund, på Lugnet, i bil till något domaruppdrag, vänskap och minnen som aldrig suddas ut. Till slut valde jag att ta en paus, kärleken var över vi gjorde slut. Under några år såg jag inte ens hockey på tv men sen hände nåt, vi drog igång veteranhockeyn på ön och kärleken blossade upp starkare än någonsin. Nya vänskapsband och faktiskt händelser som ligger på topp 10 i livet, så jävla härligt vad det förenar 1800 kvm och en 7,62×2,54 stor gummitrissa. När jag trodde förhållandet var stabilt blev jag ledare och en helt ny dimension tillfördes, wow vilken resa jag fått göra med alla tjejer i Visby/Roma och Fredrik Godman. Fredrik Godman Hall of fame alla dar i veckan. När jag väl blev ledare på riktigt insåg jag all tid som mina ledare i min ungdom lagt ner på mig. När jag väl insåg det så har jag tackat dem personligen nu sista åren speciellt Granlund, Jan Granlund som lade så vansinnigt med tid på oss, wow vilken förebild. Tack Janne du har deltagit så otroligt mycket till vem jag är idag. Det finns så många som vart med på resan , så många människor i den härliga hockeyfamiljen. Ikväll såg jag mina lagkamrater i Oldtimers slå Graip i en härlig hockeyvändning med 4-3 . På söndag 1930 finns möjligheten för det igen, Tomas Öhman håller i och vi veteraner får chansen och köra en timme, bästa timmen i veckan.

1800 kvm fruset vatten, For the love of the Game

/Mr T